Waterloo Region Museum, Kitchener, Kanada. Foto: (CC BY)

K-samtal – ICOM:s museidefinition

Riksantikvarieämbetet i samarbete med Svenska ICOM arrangerar under mars 2021 en serie K-samtal om ICOM:s museidefinition och etiska regler. Dessa förändringsprocesser hänger samman och syftar till att hitta nya principer som museiprofessionella anser vara relevanta för en ny museidefinition och etiska regler.

Riksantikvarieämbetet och Svenska ICOM samarbetar för att uppmärksamma förändringsarbetet och engagera hela museisektorn i dessa grundläggande branschfrågor. Vår gemensamma förhoppning är att de museianställda ska få möjligheter att kunna påverka museisektorns framtid.

Välkommen till det första K-samtalet om ICOM:s museidefinition och etiska regler. Fokus för detta K-samtal är museidefinitionen och dess roll och relevans för den svenska museisektorn.

Samtalsledare är Pernilla Glaser.

Medverkande:

Medea Ekner, styrelseordförande Svenska ICOM

Medea S. Ekner, Svenska ICOM (ordf.) Foto: (CC BY)

Program:

14.45 frivillig teknisk incheck och support

15.00 inledning till K-samtalet och introduktion till arbetet med museidefinitionen

15.15 gruppsamtal och gruppreflektioner

16.20 summering

Webbinarieserien består av tre delar som hålls 23 mars, 24 mars och 26 mars 2021.

Webbinarierna är kostnadsfria och riktar sig till yrkesverksamma inom museiksektorn, men även till de som leder, arbetar med eller har intresse av museiutvecklingsfrågor från andra områden.

Observera att evenemanget redan har genomförts.

 

Tyck till om ICOM:s museidefinition och etiska regler! 

Svenska ICOM vill fånga upp tankar och synpunkter från alla som arbetar i museer runt om i Sverige. Passa på att påverka vad du själv tycker en ny museidefinition bör innehålla och vad som kanske saknas i ICOM:s etiska regler. Du behöver inte vara medlem i ICOM för att delta.
Länk till enkäter finns här!
Läs mer om Svenska ICOM.

Evenemangsinformation

Plats: K-samtal - via Zoom
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Seminarium