Närbild på två händer med en krukskärvaFoto: Markus Andersson/Nya Lödöse (CC BY)

Arrangera Arkeologidagen

Arkeologidagen är en nationell temadag runt om i hela Sverige. Alla som kan ordna aktiviteter som knyter an till temat arkeologi är välkomna att delta.

Intresset för historia och arkeologi är stort. För att sprida mer kunskap om våra fornlämningar och forntidsmiljöer är det viktigt att på ett begripligt sätt visa på arkeologins möjligheter. Genom Arkeologidagens olika aktiviteter runt om i landet kan du lära dig mer om vår förhistoria och om arkeologins arbetssätt och dess spännande upptäckter.

Arkeologidagen genomförs alltid den sista söndagen i augusti. 2019 infaller dagen den 25 augusti. Alla som kan anordna en aktivitet som knyter an till temat arkeologi och förhistoria är välkomna att medverka med arrangemang. För att medverka med ett eget arrangemang behöver du inte vara expert. Det kostar inget att vara med som arrangör.

Läs mer i eller skriv ut inbjudan för arrangörer – 2018 års inbjudan

Anmäl ditt arrangemang nu

Tider för aktiviteter, guidade turer och andra programpunkter under dagen bestämmer ni själva. Det ska vara fritt inträde till de miljöer som ni väljer att lyfta fram, eftersom syftet är att locka fler att upptäcka arkeologi. Ordinarie entréavgifter kan dock tas ut.

Anmäl här!