Nyhetsarkiv
Illustration med text och i bakgrunden ett livligt träd med grenar av gult och rött.
Årets Höstmöte är på Nalen i Stockholm. Välkomna! Foto: (CC BY)

Rebecca Bailey om museernas digitalisering på Höstmötet 2022

På vilka sätt möjliggör digitaliseringen av kulturarvet för samhället att utvecklas? Vi har bjudit in Rebecca Bailey som en av huvudtalarna på Höstmötet 2022 för att tala om digitalisering på museiområdet.

Rebecca Bailey är verksam vid Historic Environment Scotland som programledare för forskningsprogrammet Towards a National Collection som tar de första stegen mot en nationell digitalisering av Storbritanniens kulturarv.

Det femåriga forskningsprogrammet ska skapa förutsättningar för en samordnad digitalisering som öppnar upp samlingar och ger möjlighet för fler att ta del av den enorma mängd information som förvaltas av landets museer, arkiv, bibliotek och andra kulturarvsinstitutioner. Programmet undersöker nya sätt att använda kulturarvsdata för forskning, i samhället och hur människor i hela världen kan ta del av, engagera sig i och interagera med kulturarvet.

Om Riksantikvarieämbetets Höstmöte 2022

På årets höstmöte blickar vi framåt och reflekterar över hur kulturarv bidrar till att samhället utvecklas när omvärldens händelser och den digitala omställningen påverkar oss alltmer. Höstmötet arrangeras på Nalen mitt i centrala Stockholm den 16–17 november, och du är varmt välkommen att delta på plats eller digitalt.

Du får som vanligt möta inspirerande föredragshållare som bidrar med olika perspektiv på aktuella frågor i kulturarvsarbetet.

Läs till exempel om Esme Ward, en annan av våra huvudtalare. Hon är  direktör för Manchester Museum och kommer att tala om hur museer kan var en drivande kraft för utveckling av viktiga samhällsfrågor genom att samla människor och bygga samarbeten över sektorsgränser.

Anmälan öppnar i september

Håll utkik på raa.se/hostmotet så återkommer vi med program och hålltider när det är dags att anmäla sig i september. Vill du få en påminnelse om när anmälan öppnar kan du även fylla i dina uppgifter där så skickar vi en e-post när det är dags.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: