Fyra bilder där olika typer av undersökningar utförs, röntgenfluorescens inför pigmentanalys, provtagning och okulärbesiktning av konstverk och skrifter.
Heritage science. Här olika typer av undersökningar som röntgenfluorescens inför pigmentanalys, provtagning och okulärbesiktning av konstverk och skrifter. Foto: (CC BY)

Välkommen till Heritage Science Sverige forum 2024

Boka in årets nationella forum för kulturarv och vetenskap, ett samarbete mellan Nationalmuseum, nätverket Heritage Science Sverige och Riksantikvarieämbetet. Som deltagare kommer du att få en inblick i aktuella tvärvetenskapliga projekt och möta en bred representation av yrkesverksamma inom området.

Heritage Science Sverige forum 2024, det sjätte i raden, hålls den 13–14 maj på plats på Nationalmuseum i Stockholm. Forumet syftar till att lyfta fram heritage science i Sverige och öka dess synlighet som forskningsområde och kommer att innehålla föredrag, visningar och diskussioner med sikte på att främja och öka samverkan mellan olika organisationer och forskningsdiscipliner.

Heritage science är ett expanderande och internationellt etablerat forskningsområde som förenar humaniora, naturvetenskap och teknik.

Program och anmälan

Här hittar du program och anmälningslänk till årets Heritage Science Sverige forum.
Observera att sista anmälningsdag är den 10 april.

Läs mer om nätverket och om tidigare forum

Läs gärna publikationerna från tidigare forum och  om nätverket för Heritage Science Sverige.

Evenemangsinformation

Plats: Nationalmuseum, Stockholm
Start:
Slut:
Program 13 maj
Start: 13:00 Plats: Nationalmuseum, Stockholm
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Konferens