Omvärldsdagarna 2024 äger rum på Sörmlands museum. Foto: (CC BY)

Omvärldsdagarna 2024

Välkommen till Omvärldsdagarna den 14–15 november på Sörmlands museum i Nyköping. 

Riksantikvarieämbetets omvärldsredaktion för museer bjuder tillsammans med Sörmlands museum in till en två halvdagars konferens med trendspaningar, inspirationsföreläsningar och panelsamtal. Konferensen kommer varken att sändas digitalt eller spelas in.

När: Torsdag och fredag den 14–15 november
Var: På plats på Sörmlands museum i Nyköping

Omvärldsdagarna vänder sig till dig som jobbar med, eller är intresserad av, utvecklingsfrågor inom museisektorn. Lyssna till forskare, representanter från museisektorn och externa föreläsare som gemensamt bidrar till att öka kunskapen om vilka som är museisektorns viktigaste framtidsfrågor.

Program

Det blir korta men kärnfulla inspirationsföreläsningar. Varje föreläsning är max 20 minuter lång, vilket betyder att vi under två halvdagar får lyssna till inte mindre än 10 talare med expertis inom en stor bredd av områden. Dessutom blir det panelsamtal i form av Museipanelen.

Vi planerar just nu programmets hålltider och talarna kommer att presenteras längre fram. Har du tips om en föreläsare du skulle vilja höra på Omvärldsdagarna 2024? Mejla oss på omvarld@raa.se.

Tills dess kan du läsa mer om vad som hände på Omvärldsdagarna 2023.

Anmälan

Länken till anmälningsregistreringen kommer senare.